INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    ASUS ROG-STRIX-1000G

     

    Doprava zdarma

    ROG Strix 1000W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.
    zdroj do PC, ATX, 1000 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mmZobraziť viac

    aktuálne nedostupné

    230,20 €
    (ušetrite 4,25€)
    225,95 €
    188,29 € bez DPH
    Na splátky Quatro už od 13 €
    Kód tovaru

    368091

    PN kód

    90YE00A5-B0NA00

    Výrobca
    Záruka

    120 mesiacov

    Porovnať

    Popis produktu

    ASUS ROG-STRIX-1000G

    Neuveriteľné chladenie

    Zdroje PSU radu ROG Strix predstavujú najlepšie chladenie a prémiové komponenty do ultratichého vysokovýkonného produktu zameraného na základných hráčov. Masívne chladiče ROG stekajú z výkonnej série ROG Thor a tiež sa objavuje dizajn ventilátora Axial-tech z našich prémiových grafických kariet NVIDIA RTX™.
    Neuveriteľné chladenie

    ROG chladiče

    Integrované chladiče ROG majú 2x väčší objem ako tradičné konštrukcie, čo vedie k výrazne nižším teplotám vo vnútri jednotiek ROG Strix Series PSU. To predlžuje životnosť komponentov a umožňuje prevádzku s hlučnosťou 0dB po dlhšiu dobu ako štandardné konštrukcie. Chladiče sú také účinné, že hluk ventilátora zostáva tichý aj pri plnom zaťažení.
    ROG chladiče

    Veľká životnosť

    Rôzne typy ložísk majú jedinečné výhody a nevýhody. V zdroji PSU je odolnosť prvoradá, preto sme vytvorili nastavenie s dvojitým guľôčkovým ložiskom, ktoré vydrží až dvakrát dlhšie ako dizajn klzného ložiska.
    Veľka životnosť

    Technické Špecifikácie

    Celkový výkon: 1000W
    ATX: 12V
    Účinnosť: 80Plus Gold

    Ochranné funkcie: PP/OVP/SCP/OCP/OTP
    Vstupný rozsah striedavého prúdu: 100-240Vac
    Tepelné vlastnosti: ROG Thermal Solution
    Veľkosť ventilátoru: 135 mm
    Rozmery: 16 x 15 x 8,6 cm

    Konektory:
    -MB 24/20-pin x 1
    -CPU 4+4-pin x 2
    -PCI-E 6+2-pin x 6
    -SATA x 8
    -PERIPHERAL x 6
    Stránky o produkte ASUS ROG-STRIX-1000G:

    rog.asus.com/sk/power-supply-units/rog-strix/rog-strix-1000g-model/

    Parametre

    Formát a výkon

    Formát zdroja

    Formát PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý určuje, či sa zdroj zmestí do počítačovej skrine a či je kompatibilný s ostatnými komponentmi. Najbežnejším formátom je ATX, ktorý má rozmery 150×86×140 mm (š×v×h). Existujú aj menšie formáty, ako napríklad TFX alebo SFX, ktoré sú vhodné pre mini alebo mediálne počítače. Pri výbere formátu PC zdroja je potrebné zohľadniť aj výkon, účinnosť a počet konektorov zdroja.
    ATX

    Výkon zdroja

    Výkon PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý ovplyvňuje výkonnosť a spoľahlivosť celého počítača. Zdroj dodáva elektrickú energiu jednotlivým komponentom PC a musí byť schopný pokryť ich maximálnu spotrebu.
    1000 W

    Účinnosť zdroja

    Účinnosť zdroja vyjadruje pomer medzi dodanou a spotrebovanou elektrickou energiou. Čím je účinnosť vyššia, tým menej energie sa premieňa na teplo a tým nižšie sú prevádzkové náklady. Väčšina moderných PC zdrojov má účinnosť aspoň 80%, čo znamená, že zo 100 W spotrebovanej energie dodajú 80 W do počítača. Niektoré zdroje majú dokonca účinnosť vyššiu ako 90%, čo im zabezpečuje certifikát 80 Plus Gold alebo Platinum. Pri výbere PC zdroja by ste mali brať do úvahy nielen jeho výkon, ale aj jeho účinnosť, ktorá ovplyvňuje spotrebu, teplotu a hlučnosť vášho systému.
    80 Plus Gold

    Odpojiteľné káble

    Odpojiteľné káble sú káble, ktoré sa dajú pripojiť a odpojiť od zdroja podľa potreby. Tento typ káblov umožňuje lepšiu organizáciu a optimalizáciu priestoru vo vnútri počítačovej skrinky.
    modulárny zdroj

    Hĺbka zdroja

    Hĺbka PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý ovplyvňuje kompatibilitu zdroja s vašou počítačovou skriňou. Zdroje sa zvyčajne vyrábajú v štandardnej hĺbke 140 mm alebo 150 mm, ale existujú aj kratšie alebo dlhšie modely. Pri výbere zdroja si preto overte, akú maximálnu hĺbku zdroja podporuje vaša skriňa a či má dostatok priestoru pre pripojenie káblov .
    160 mm

    Chladenie

    Zero RPM mode

    Zero RPM mode je funkcia, ktorá umožňuje pc zdrojom vypnúť ventilátor pri nízkej záťaži. Tým sa znižuje hluk a spotreba energie. Zero RPM mode je vhodný pre tiché a úsporné počítače.
    áno

    Ventilátor chladenia

    Veľkosť použitého ventilátora v PC zdoji
    135 mm

    Tepelná regulácia otáčok

    Tepelná regulácia otáčok pri pc zdrojoch je spôsob, ako zabezpečiť optimálnu prevádzku a životnosť zdroja. Zdroj má zabudovaný ventilátor, ktorý sa otáča rýchlejšie alebo pomalšie podľa teploty zdroja. Cieľom je udržať teplotu zdroja v určitom rozmedzí, ktoré neohrozuje jeho funkčnosť ani bezpečnosť. Tepelná regulácia otáčok je dôležitá aj pre zníženie hluku a spotreby elektrickej energie.
    áno

    Konektory

    ATX (20+4pin)

    ATX (20+4pin) je štandardný konektor pre pripojenie zdroja k základnej doske počítača. Tento konektor sa skladá z 20-pinového a 4-pinového modulu, ktoré sa dajú spojiť alebo oddeliť podľa potreby. ATX (20+4pin) konektor umožňuje kompatibilitu so staršími aj novšími základnými doskami.
    1x

    CPU (4pin)

    CPU (4pin) je konektor, ktorý slúži na napájanie procesora v počítači. Niektoré zdroje majú 8pinový konektor, ktorý sa dá rozdeliť na dva 4pinové. Tento konektor sa pripája na základnú dosku do špeciálneho slotu označeného ako CPU_PWR alebo ATX12V. Je dôležité, aby ste použili správny konektor, pretože inak môžete poškodiť zdroj alebo procesor.
    4x

    Molex (4pin)

    Molex (4pin) je typ konektora, ktorý sa používa pri PC zdrojoch na pripojenie rôznych zariadení, ako sú pevné disky, optické mechaniky, ventilátory alebo osvetlenie. Molex (4pin) má štyri piny: dva pre 12 V napätie, jeden pre 5 V napätie a jeden pre zem. Molex (4pin) je starší štandard a postupne sa nahradzuje novšími konektormi, ako sú SATA alebo PCIe.
    6x

    PCI-Express (6+2pin)

    PCI-Express (6+2pin) je typ konektora, ktorý sa používa na pripojenie grafických kariet k PC zdrojom. Tento konektor má 8 pinov, z ktorých 2 sú oddeliteľné. To umožňuje pripojiť grafické karty, ktoré vyžadujú buď 6-pinový alebo 8-pinový konektor. PC zdroje s PCI-Express (6+2pin) konektormi sú vhodné pre výkonné herné počítače alebo pre těžbu kryptoměn.
    6x

    SATA (15pin)

    SATA (15pin) je typ konektora, ktorý sa používa na pripojenie pevných diskov, optických mechaník a iných zariadení k zdroju napájania v počítačoch. SATA (15pin) konektor má 15 pinov, z ktorých 3 sú pre +3.3 V, 3 pre +5 V, 3 pre +12 V a 6 pre uzemnenie. SATA (15pin) konektor je menší a tenší ako starší molex (4pin) konektor a umožňuje lepšiu organizáciu káblov v skrini.
    8x

    Ostatné parametre

    Aktívne PFC

    Aktívne PFC je funkcia, ktorá zvyšuje účinnosť zdroja pre PC tým, že znižuje harmonické skreslenie a zlepšuje kvalitu napätia. Zdroje s aktívnym PFC majú vysokú energetickú efektivitu a spĺňajú normy 80 Plus. Aktívne PFC tiež pomáha chrániť zdroj pred preťažením, prenapätím a skratom.
    áno

    Farba

    čierna

    Sieťový vypínač

    Sietový vypínač je funkcia niektorých PC zdrojov, ktorá umožňuje zapnúť alebo vypnúť prívod elektrickej energie do zdroja. Táto funkcia je užitočná pre ochranu zdroja pred prenapätím alebo pre úsporu energie. Nie všetky PC zdroje majú sietový vypínač, preto je potrebné si pred kúpou overiť, či ho zdroj obsahuje.
    áno

    Napájací kábel

    áno

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Maroš, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu

    Recenzie1

    80%
    (1x)
    Recenzie ASUS ROG-STRIX-1000G sú nezávislým názorom zákazníkov, ktorí si tovar zakúpili v eshope Datacomp. Priemerné hodnotenie produktu podľa recenzií je 80%

    Štefan, Zvolen 1

    Pridané: 21.1.2023

    80%
    • Komplet modulárny.
    • Vysoký výkon aj pri menších rozmeroch zdroja.
    • Plno príslušenstva.
    • Káble na napájanie grafiky mohli byť v lepšom prevedení.

    Varianty3

    ROG Strix 850W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

     

    Doprava zdarma

     
     
    ASUS ROG-STRIX-850G-WHITE

    zdroj do PC, ATX, 850 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mm

    173,80 € 

    s DPH

    144,83 € 

    bez DPH

    Kód: 355461

    aktuálne nedostupné

    ROG Strix 550W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

     

    Doprava zdarma

     
    ASUS ROG-STRIX-550G

    zdroj do PC, ATX, 550 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mm

    115,40 € 

    s DPH

    96,17 € 

    bez DPH

    Kód: 355458

    aktuálne nedostupné

    ROG Strix 850W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

     

    Doprava zdarma

     
    ASUS ROG-STRIX-850G

    zdroj do PC, ATX, 850 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mm

    148,20 € 

    s DPH

    123,50 € 

    bez DPH

    Kód: 355462

    aktuálne nedostupné

    Notebooky