INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    ASUS ROG-STRIX-850G

    ASUS ROG-STRIX-850G
     

    Doprava zdarma

    ROG Strix 850W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.
    zdroj do PC, ATX, 850 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mmZobraziť viac

    aktuálne nedostupné

    151,00 €
    (ušetrite 2,80€)
    148,20 €
    123,50 € bez DPH
    Na splátky Quatro už od 8 €
    Kód tovaru

    355462

    PN kód

    90YE00A3-B0NA00

    Výrobca
    Záruka

    120 mesiacov

    Porovnať

    Popis produktu

    ASUS ROG-STRIX-850G

    Zdroj ROG Strix 850W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

    • ROG chladiče pokrývajú kritické komponenty. Nižšie teploty prinášajú dlhšiu životnosť a znížený hluk.
    • Dizajn axiálnych ventilátorov umožňuje kombináciu menšieho jadra ventilátora a dlhších lopatiek a bariérového krúžku, ktorý zvyšuje prítlak vzduchu.
    • Dvojité guľôčkové ložisko ventilátora dvojnásobne predlžuje životnosť oproti životnosti klzných ložísk.
    • Technológia 0dB vám umožní vychutnať si výpočtovo jednoduchšie hry v relatívnej tichosti.
    • Certifikácia 80Plus Gold je výsledkom japonských kondenzátorov a ďalších prémiových komponentov.
    • Kozmetické úpravy ako napríklad magnetické logo a nálepky, ktoré vám pomôžu prispôsobiť vzhľad presne podľa vašich predstáv
    • Plne modulárne káble udržujú vašu zostavu upravenú a prehľadnú
    • Súčasťou je aj 10 rokov záruky
     

    Ľadový pokoj

    Jednotky PSU radu ROG Strix spájajú špičkové chladiace a prémiové komponenty pre mimoriadne tichý a vysoko výkonný produkt zameraný na hráča. Masívne ROG chladiče svojim dizajnom vychádzajú z výkonnej série ROG Thor a Axial-Tech konštrukcia ventilátora je prebratá z našich prémiových grafických kariet NVIDIA RTX™. Napájacie zdroje RDS (on) MOSFET a prvotriedne japonské kondenzátory tak napájajú s ľahkosťou a nenápadnosťou sebe vlastnej. Výsledkom je neuveriteľne tichý a efektívny zdroj energie s rezervami pre zvládnutie najintenzívnejších hier.
     
     

     

    Axial-tech dizajn ventilátorov

    Dizajn ventilátora Axial-tech bol pôvodne výsledkom úsilia v oblasti výskumu a vývoja špičkových grafických kariet ROG a obsahuje menší náboj ventilátora, ktorý tak umožňuje dlhšie lopatky, a bariérový krúžok, ktorý zvyšuje tlak vzduchu smerom dole. Zvýšená účinnosť umožňuje, aby ventilátor udržiaval veci v chlade pri zachovaní nízkych otáčok, čo vedie k menšiemu hluku a dlhšej životnosti súčastí.

    Ventilátor s dvojitým guľôčkovým ložiskom

    Rôzne typy ložísk majú rôzne klady a zápory. V jednotke PSU je životnosť prvoradá, a preto sme vytvorili dvojité usporiadanie guľôčkových ložísk, ktoré vydržia až dvakrát tak dlho než konštrukcia ložísk s puzdrom.

    0dB technológia

    Integrovaný ovládač zastaví 135 mm ventilátor, keď je celkový odberový výkon (TDP) nižší ako 40%, čo vám umožní vychutnať si ľahké hranie v relatívnom tichu. Nad 40% TDP sa ventilátory automaticky znovu rozbehnú.

    Magnetické logo

    Získať ten správny vzhľad môže byť náročným aspektom akejkoľvek zostavy. Cieľom jednotiek radu ROG Strix je zjednodušiť vám život pomocou praktického magnetického loga a nálepiek, ktoré vám pomôžu upraviť viditeľnú stranu podľa vašich predstáv.


    Úplne modulárne káble

    Udržiavajte svoju zostavu elegantnú a upratanú pomocou úplne modulárnych káblov. Jeden 24-kolíkový, dva 6+2-kolíkové PCI-e a dva 8-kolíkové CPU káble sú dodávané so zabudovanými kondenzátormi, ktoré znižujú výkyvy napätie, a priložený CableMod kupón vás uvedie na cestu k ďalšej úrovni prispôsobeni


    Technické parametre


    Formát: ATX
    Certifikácia: 80PLUS Gold
    Ventilátor: 135 mm
    Účinnosť: -
    Vstupné napätie: 100-240V
    Vstupný prúd: -
    Výkon: 850W
    PFC: Aktívne PFC
    Modulárna kabeláž: áno
    Hlučnosť: -

    Konektory
    1 x ATX 20+4pin
    2 x EPS 4+4pin
    6 x PCIe 6+2pin
    8 x SATA
    6 x Molex

    Hmotnosť: 1,8 kg
    Rozmery: 160 x 150 x 8,6 mm


    Stránky o produkte ASUS ROG-STRIX-850G:

    http://www.asus.cz/

    Parametre

    Formát a výkon

    Formát zdroja

    Formát PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý určuje, či sa zdroj zmestí do počítačovej skrine a či je kompatibilný s ostatnými komponentmi. Najbežnejším formátom je ATX, ktorý má rozmery 150×86×140 mm (š×v×h). Existujú aj menšie formáty, ako napríklad TFX alebo SFX, ktoré sú vhodné pre mini alebo mediálne počítače. Pri výbere formátu PC zdroja je potrebné zohľadniť aj výkon, účinnosť a počet konektorov zdroja.
    ATX

    Výkon zdroja

    Výkon PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý ovplyvňuje výkonnosť a spoľahlivosť celého počítača. Zdroj dodáva elektrickú energiu jednotlivým komponentom PC a musí byť schopný pokryť ich maximálnu spotrebu.
    850 W

    Účinnosť zdroja

    Účinnosť zdroja vyjadruje pomer medzi dodanou a spotrebovanou elektrickou energiou. Čím je účinnosť vyššia, tým menej energie sa premieňa na teplo a tým nižšie sú prevádzkové náklady. Väčšina moderných PC zdrojov má účinnosť aspoň 80%, čo znamená, že zo 100 W spotrebovanej energie dodajú 80 W do počítača. Niektoré zdroje majú dokonca účinnosť vyššiu ako 90%, čo im zabezpečuje certifikát 80 Plus Gold alebo Platinum. Pri výbere PC zdroja by ste mali brať do úvahy nielen jeho výkon, ale aj jeho účinnosť, ktorá ovplyvňuje spotrebu, teplotu a hlučnosť vášho systému.
    80 Plus Gold

    Odpojiteľné káble

    Odpojiteľné káble sú káble, ktoré sa dajú pripojiť a odpojiť od zdroja podľa potreby. Tento typ káblov umožňuje lepšiu organizáciu a optimalizáciu priestoru vo vnútri počítačovej skrinky.
    modulárny zdroj

    Hĺbka zdroja

    Hĺbka PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý ovplyvňuje kompatibilitu zdroja s vašou počítačovou skriňou. Zdroje sa zvyčajne vyrábajú v štandardnej hĺbke 140 mm alebo 150 mm, ale existujú aj kratšie alebo dlhšie modely. Pri výbere zdroja si preto overte, akú maximálnu hĺbku zdroja podporuje vaša skriňa a či má dostatok priestoru pre pripojenie káblov .
    160 mm

    Chladenie

    Zero RPM mode

    Zero RPM mode je funkcia, ktorá umožňuje pc zdrojom vypnúť ventilátor pri nízkej záťaži. Tým sa znižuje hluk a spotreba energie. Zero RPM mode je vhodný pre tiché a úsporné počítače.
    áno

    Ventilátor chladenia

    Veľkosť použitého ventilátora v PC zdoji
    135 mm

    Tepelná regulácia otáčok

    Tepelná regulácia otáčok pri pc zdrojoch je spôsob, ako zabezpečiť optimálnu prevádzku a životnosť zdroja. Zdroj má zabudovaný ventilátor, ktorý sa otáča rýchlejšie alebo pomalšie podľa teploty zdroja. Cieľom je udržať teplotu zdroja v určitom rozmedzí, ktoré neohrozuje jeho funkčnosť ani bezpečnosť. Tepelná regulácia otáčok je dôležitá aj pre zníženie hluku a spotreby elektrickej energie.
    áno

    Konektory

    ATX (20+4pin)

    ATX (20+4pin) je štandardný konektor pre pripojenie zdroja k základnej doske počítača. Tento konektor sa skladá z 20-pinového a 4-pinového modulu, ktoré sa dajú spojiť alebo oddeliť podľa potreby. ATX (20+4pin) konektor umožňuje kompatibilitu so staršími aj novšími základnými doskami.
    1x

    CPU (4pin)

    CPU (4pin) je konektor, ktorý slúži na napájanie procesora v počítači. Niektoré zdroje majú 8pinový konektor, ktorý sa dá rozdeliť na dva 4pinové. Tento konektor sa pripája na základnú dosku do špeciálneho slotu označeného ako CPU_PWR alebo ATX12V. Je dôležité, aby ste použili správny konektor, pretože inak môžete poškodiť zdroj alebo procesor.
    4x

    Molex (4pin)

    Molex (4pin) je typ konektora, ktorý sa používa pri PC zdrojoch na pripojenie rôznych zariadení, ako sú pevné disky, optické mechaniky, ventilátory alebo osvetlenie. Molex (4pin) má štyri piny: dva pre 12 V napätie, jeden pre 5 V napätie a jeden pre zem. Molex (4pin) je starší štandard a postupne sa nahradzuje novšími konektormi, ako sú SATA alebo PCIe.
    6x

    PCI-Express (6+2pin)

    PCI-Express (6+2pin) je typ konektora, ktorý sa používa na pripojenie grafických kariet k PC zdrojom. Tento konektor má 8 pinov, z ktorých 2 sú oddeliteľné. To umožňuje pripojiť grafické karty, ktoré vyžadujú buď 6-pinový alebo 8-pinový konektor. PC zdroje s PCI-Express (6+2pin) konektormi sú vhodné pre výkonné herné počítače alebo pre těžbu kryptoměn.
    6x

    SATA (15pin)

    SATA (15pin) je typ konektora, ktorý sa používa na pripojenie pevných diskov, optických mechaník a iných zariadení k zdroju napájania v počítačoch. SATA (15pin) konektor má 15 pinov, z ktorých 3 sú pre +3.3 V, 3 pre +5 V, 3 pre +12 V a 6 pre uzemnenie. SATA (15pin) konektor je menší a tenší ako starší molex (4pin) konektor a umožňuje lepšiu organizáciu káblov v skrini.
    8x

    Ostatné parametre

    Aktívne PFC

    Aktívne PFC je funkcia, ktorá zvyšuje účinnosť zdroja pre PC tým, že znižuje harmonické skreslenie a zlepšuje kvalitu napätia. Zdroje s aktívnym PFC majú vysokú energetickú efektivitu a spĺňajú normy 80 Plus. Aktívne PFC tiež pomáha chrániť zdroj pred preťažením, prenapätím a skratom.
    áno

    Farba

    čierna

    Sieťový vypínač

    Sietový vypínač je funkcia niektorých PC zdrojov, ktorá umožňuje zapnúť alebo vypnúť prívod elektrickej energie do zdroja. Táto funkcia je užitočná pre ochranu zdroja pred prenapätím alebo pre úsporu energie. Nie všetky PC zdroje majú sietový vypínač, preto je potrebné si pred kúpou overiť, či ho zdroj obsahuje.
    áno

    Napájací kábel

    áno

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Maroš, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu

    Recenzie2

    100%
    (2x)
    Recenzie ASUS ROG-STRIX-850G sú nezávislým názorom zákazníkov, ktorí si tovar zakúpili v eshope Datacomp. Priemerné hodnotenie produktu podľa recenzií je 100%

    Jan, MODRA

    Pridané: 14.11.2022

    100%
    • funguje

    Lukáš, Ružomberok

    Pridané: 23.2.2023

    100%

      Varianty3

      ROG Strix 850W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

       

      Doprava zdarma

       
       
      ASUS ROG-STRIX-850G-WHITE

      zdroj do PC, ATX, 850 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mm

      173,80 € 

      s DPH

      144,83 € 

      bez DPH

      Kód: 355461

      aktuálne nedostupné

      ROG Strix 1000W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

       

      Doprava zdarma

       
      ASUS ROG-STRIX-1000G

      zdroj do PC, ATX, 1000 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mm

      225,95 € 

      s DPH

      188,29 € 

      bez DPH

      Kód: 368091

      aktuálne nedostupné

      ROG Strix 550W Gold prináša prémiový chladiaci výkon do strednej kategórie.

       

      Doprava zdarma

       
      ASUS ROG-STRIX-550G

      zdroj do PC, ATX, 550 W, 80 Plus Gold, 135 mm ventilátor, modulárny zdroj, hĺbka zdroja 160 mm

      115,40 € 

      s DPH

      96,17 € 

      bez DPH

      Kód: 355458

      aktuálne nedostupné

      Notebooky