INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    AMD Ryzen 5 5500, Wraith Stealth

    AMD Ryzen 5 5500, Wraith Stealth

    Rozbalené

    Doprava zdarma

     
    6-jadrový procesor vyrobený 7nm technológiou s hardvérovou vizualizáciou, ktorá zvyšuje celkový výpočtový výkon
    procesor, AMD Ryzen 5, socket AMD AM4, 3,6 Ghz, turbo 4,2 Ghz, 6x jadro, Zen 3, 7 nm, 65 W, bez grafického čipuZobraziť viac
    Produkt je vyradený !

    V našej ponuke nájdete podobné modely. S výberom pomôžeme.

    Kód tovaru

    395578

    PN kód

    100-100000457BOX-ROZ

    Výrobca
    AMD
    Záruka

    36 mesiacov

    Popis produktu

    AMD Ryzen 5 5500

    Efektívne zdvojnásobené vlákna

    AMD Ryzen 5 5500 je najnovší procesor s 6 jadrami. Jedná sa o procesor, ktorý je súčasťou Ryzen 5 rodiny používajúci Zen 3 (Cezanne) architektúrú socketu AM4. Vďaka AMD Simultaneous Multithreading (SMT) sa počet jadier efektívne zdvojnásobil na 12 vlákien. Ryzen 5 5500 má 19MB L3 cache so základnou frekvenciou na úrovni 3.6 GHz a 4.2GHz v boost režime.

    Vyrobený pomocou najmodernejšej 7nm technológie

    AMD vystavalo Ryzen 5 5500 pomocou 7nm výroby využívajúcej 9,8 milióna tranzistorov. Kremíková matrica čipu nebola vyrobená v AMD továrni, ale v jednej z najväčších manufaktúr TSMC. Odomknutý multiplier na Ryzen 5 5500 môžete ľubovoľne upravovať, čo výrazne zjednodušuje pretaktovanie, pretože môžete jednoducho nastaviť akúkoľvek frekvenciu pretaktovania.

    Spotreba energie príjemne prekvapí

    S TDP 65 W spotrebuje Ryzen 5 5500 typické úrovne energie pre moderné PC. Procesor AMD podporuje pamäte DDR4 s dvojkanálovým rozhraním. Najvyššia oficiálne podporovaná rýchlosť pamäte je 3200 MHz, no s pretaktovaním (a správnymi pamäťovými modulmi) môžete ísť ešte vyššie. Na komunikáciu s ostatnými komponentmi v počítači využíva Ryzen 5 5500 pripojenie PCI-Express Gen 3.

    Súčasťou procesora nie je integrovaná grafika a preto bude potrebné zakúpiť grafickú kartu osobitne.

    AMD Ryzen VR Ready Premium

    Procesory Ryzen VR Ready Premium sú navrhnuté tak, aby spĺňali alebo prekračovali odporúčané špecifikácie od popredných výrobcov HMD, vrátane Oculus Rift, HTC Vive a Windows Mixed Reality pre plynulý výkon.

    Virtuálny výkon pre náročné aplikácie

    Ryzen 5 5500 disponuje hardvérovou vizualizáciou, ktorá výrazne zlepšuje výkon virtuálne. Na tomto procesore budú bežať programy využívajúce Advanced Vector Extensions (AVX), čím sa zvýši výkon aplikácií náročných na výpočty. Okrem AVX zahŕňa AMD aj novší štandard AVX2, ale nie AVX-512.

    Technológia AMD StoreMI

    Technológia AMD StoreMI pomáha skrátiť časy načítania a celkový výkon systému spojením pevných diskov a mechanických pevných diskov do jedného hybridného úložného disku. Často používané súbory a programy sa ukladajú do vyrovnávacej pamäte na rýchly SSD, zatiaľ čo ostatné súbory sú uložené na vysokokapacitnom HDD.

    Technické parametre

    Počet jadier: 6
    Počet vlákien: 12
    Frekvencia(základná): 3.6 GHz
    Turbo boost: do 4.2GHz
    TDP: 65W
    Socket kompatibilita: AM4
    PCI-Express: Gen3
    Stránky o produkte AMD Ryzen 5 5500:

    http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx

    AMD je americký výrobca polovodičov a mikroprocesorov, ktorý sa špecializuje na vývoj a výrobu vysoko výkonných procesorov pre počítače, herné konzoly a serverové systémy. AMD bola založená v roku 1969 a je jednou z najväčších spoločností v oblasti polovodičov na svete.

    Parametre

    Datum dodania D/O

    2022-04-04 00:00:00

    Frekvencia

    Frekvencia presne

    Frekvencia CPU predstavuje, koľko cyklov za sekundu dokáže procesor vykonať. Meria sa v gigahertzoch, čo znamená miliardy impulzov za sekundu a označuje sa skratkou GHz. Pri porovnávaní rovnakých generácii procesorov vyššia frekvencia znamená vyšší výkon.
    3,6 Ghz

    Turbo funkcia presne

    Turbo frekvencia primárne rozširuje frekvenčnú úroveň procesora nad jeho menovitú frekvenciu, aby sa dosiahol vyšší výpočtový výkon.
    turbo 4,2 Ghz

    Počet jadier a vlákien

    Počet jadier

    Či sa rozhodnete pre vyššiu rýchlosť CPU alebo viac jadier, môže závisieť od toho, čo presne od svojho zariadenia chcete. Vyššia rýchlosť procesora vám zvyčajne pomôže rýchlejšie načítať aplikácie, zatiaľ čo viac jadier vám umožní spustiť viac programov súčasne a prepínať z jedného programu na druhý ľahšie.
    6x

    Rada procesora

    Modelová rada

    Určuje do ktorej modelovej rady výrobcu procesor patrí.
    AMD Ryzen 5

    Socket

    Konektor, ktorý slúži na pripojenie procesora k základnej doske a zaisťuje jeho komunikáciu s ostatnými komponentmi. Existuje mnoho druhov socketov, preto je potrebné si vybrať ten správny pre váš procesor.
    AMD AM4

    Typ jadra

    Zen 3

    Výrobná technológia nm

    Označuje veľkosť tranzistorov, z ktorých sa skladá CPU, a vzdialenosť medzi týmito tranzistormi. "nm" v týchto číslach, o ktorých hovoríme, znamená nanometre.
    7 nm

    Ostatné parametre

    Spotreba (TDP)

    Číslo TDP udáva maximálne teplo, ktoré môže počítačový čip, napríklad CPU alebo GPU, použiť vo wattoch. Často sa používa aj ako základný ukazovateľ spotreby energie.
    65 W

    Veľkosť medzipamäte (Cache)

    Cache je menšia, rýchlejšia pamäť, umiestnená bližšie k jadru procesora, ktorá ukladá kópie údajov z často používaných miest hlavnej pamäte.
    19 MB

    Balenie

    Tento parameter uvádza či procesor obsahuje chladič v balení.
    s chladičom

    Grafické jadro

    Model grafickej karty ktorá je integrovaná priamo v procesore.
    bez grafickej karty

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Maroš, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu
    Notebooky