INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    ASUS DUAL-RX6600XT-O8G

    ASUS DUAL-RX6600XT-O8G

    Vypredané

     
    Grafická karta ASUS Dual Radeon™ RX 6600 XT OC Edition 8GB GDDR6 je vyzbrojená tak, aby zobrazovala vysoké FPS, a zároveň bola vždy spoľahlivá
    grafická karta, AMD, RX 6600 XT, 8 GB, GDDR6, 128 bit, PCI Express 4.0, HDMI, Display Port, aktívne chladenie, 500 W, 80% - 80 Plus, 1x 8 pinZobraziť viac
    Produkt je vyradený !

    V našej ponuke nájdete podobné modely. S výberom pomôžeme.

    Kód tovaru

    369558

    PN kód

    90YV0GN1-M0NA00

    Výrobca
    Záruka

    36 mesiacov

    Alternatívy pre ASUS DUAL-RX6600XT-O8G

    Popis produktu

    ASUS DUAL-RX6600XT-O8G

    Grafická karta AMD Radeon RX 6600 XT - 8G prináša kvalitné hranie v rozlíšení 1080p a veľmi vysokou snímkovou frekvenciou. Získajte až 32 vysoko výkonných výpočtových jednotiek, prelomovú vyrovnávaciu pamäť AMD Infinity Cache a až 8 GB vyhradenej pamäte GDDR6. Zažite novú generáciu herného výkonu vďaka technológii AMD Smart Access Memory1, keď spárujete grafickú kartu AMD Radeon RX 6600 XT s desktopovým procesorom AMD Ryzen radu 5000.
    ASUS DUAL-RX6600XT-O8G

    Karta ASUS Dual Radeon RX 6600 XT prináša najnovšie skúsenosti s architektúrou AMD RDNA 2 v jej najčistejšej podobe a spája výkon a jednoduchosť ako žiadna iná. S využitím pokročilých technológií chladenia odvodených od vlajkových grafických kariet uprednostňuje karta Dual obsah pred štýlom, čo značí skvelú voľbu pre vyváženú zostavu. Pripútajte sa a ukážte špičkové herné schopnosti.

     
    • Konštrukcia ventilátora s axiálnou technológiou sa vyznačuje menším nábojom ventilátora, ktorý umožňuje použiť dlhšie lopatky, a bariérovým krúžkom zvyšujúcim tlak vzduchu smerom dole.
    • Dvojité guľôčkové ložiská ventilátora môžu vydržať až dvakrát dlhšie než klasické zapuzdrené ložiská.
    • Technológia Auto-Extreme ťaží z automatizácie výroby, čo znamená zvýšenú spoľahlivosť.
    • Ochranná zadná doska zabraňuje ohybu dosky plošných spojov a poškodeniu trasových ciest.

    Tichá inteligencia

    Pokročilý zabudovaný ovládač zastaví ventilátory, keď teplota GPU jadra klesne pod 52 stupňov Celzia, a umožní vám vychutnať si nenáročné hranie v relatívnom tichu. Keď teplota prekročí túto hranicu, ventilátory sa opäť automaticky spustia.

    Rôzne typy ložísk majú jedinečné výhody a nevýhody. Guľôčkové ložiská vynikajú dlhou životnosťou a môžu vydržať až dvakrát dlhšie než klasické zapuzdrené ložiská.

    Technológia Auto-Extreme

    Technológia Auto-Extreme je automatizovaný výrobný proces, ktorý nastavuje nové štandardy v obore tým, že umožňuje dokončiť všetky spoje v jedinom priechode. Tým sa znižuje tepelné namáhanie komponentov a nepoužívajú sa drsné čistiace chemikálie, čo má za následok menší dopad na životné prostredie, nižšiu spotrebu energie pri výrobe a celkovo spoľahlivejší výrobok.
     

    Doska plošných spojov je vystužená zadnou ochrannou doskou z hliníka, ktorá dodáva konštrukčnú tuhosť, pomáha zabrániť ohybu a chráni komponenty a trasové cesty pred poškodením.

    Živé vizuálne efekty

    Grafické karty AMD Radeon RX 6600 XT vás vďaka pohlcujúcim herným technológiám a podpore DirectX 12 Ultimate vtiahnu do deja. Zažite hranie s realistickým osvetlením, tieňmi a odrazmi spolu s bohatými detailmi vďaka DirectX Raytracing (DXR), variabilnému tieňovaniu (VRS) a funkciám AMD FidelityFX, optimalizovaným pre architektúru AMD RDNA 2

    Technické parametre

    Grafický procesor: Radeon RX 6600 XT
    Zbernica: PCI Express 4.0
    OpenGL: OpenGL 4,6
    Video pamäť 8GB GDDR6
    Frekvencia jadra: OC mode : up to 2607 MHz (Boost Clock)/up to 2402 MHz (Game Clock)
    Gaming mode : up to 2593 MHz (Boost Clock)/up to 2382 MHz (Game Clock)
    Rýchlosť pamäte: 16Gbps
    Pamäť rozhranie: 128 bitov
    Rozlišenie: Digitálne max.rozlišenie 7680x4320
    Max.podpora pripojenia displejov: 4
    Napájacie konektory: 1x8-pin



     

    Parametre

    Čip

    Výrobca VGA

    ASUS

    Výrobca čipu

    Výrobca hlavného grafického čipu. Ako napríklad Nvidia alebo AMD
    AMD

    Grafický čip

    Bližšie označenie modelu grafickej karty
    Radeon™ RX 6600 XT

    Grafický čip séria

    Určuje modelovú radu grafickej karty
    Radeon RX

    Pamäť

    Veľkosť pamäte

    Slúži na ukladanie dát, pre následné spracovanie grafického čipu
    8 GB

    Typ pamäte

    Grafické karty používajú rôzne typy pamäte na ukladanie a spracovanie grafických dát. Najbežnejšie typy pamäte sú: - GDDR: Graphics Double Data Rate. Tento typ pamäte je špeciálne navrhnutý pre grafické karty a ponúka vysokú rýchlosť prenosu dát. GDDR pamäte sa označujú podľa generácie, napríklad GDDR5, GDDR6 alebo GDDR6X.
    GDDR6

    Zbernica

    Zbernica grafickej karty je súčasťou grafickej karty, ktorá slúži na prenos dát medzi grafickým procesorom a pamäťou.
    128 bit

    Rozhranie

    Štandard zbernice

    Štandard zbernice grafickej karty PCI Express je moderný a vysoko výkonný spôsob pripojenia grafickej karty k základnej doske počítača. PCI Express umožňuje grafickej karte komunikovať s procesorom a pamäťou počítača rýchlosťou až 16 GB/s. Táto rýchlosť je podstatne vyššia ako pri starších štandardoch, ako sú AGP alebo PCI. PCI Express tiež podporuje viacero grafických kariet v jednom systéme, čo umožňuje vytvárať výkonné herné alebo grafické stanice.
    PCI Express 4.0

    HDMI

    Áno

    Display Port (DP)

    Áno

    Chladenie

    Typ chladenia

    Typ chladenia grafickej karty je dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje jej výkon, spotrebu a hlučnosť. Existujú dva základné typy chladenia: aktívne, pasívne a vodné chladenie.
    aktívne

    Napájanie

    Odporúčaný zdroj

    Napájanie grafickej karty je dôležitý aspekt pri zostavovaní počítača. Grafická karta je jednou z najviac energeticky náročných komponentov a vyžaduje si dostatočný a kvalitný zdroj elektrickej energie. Odporúčaný zdroj pre napájanie grafickej karty závisí od jej modelu, spotreby, konektorov a ďalších faktorov. Všeobecne platí, že zdroj by mal mať dostatok výkonu, účinnosti, ochrany a stability. Pre zistenie odporúčaného zdroja pre konkrétnu grafickú kartu sa odporúča použiť online kalkulačky alebo konzultovať s odborníkmi.
    500 W, 80% - 80 Plus

    Prídavné napájanie

    Prídavné napájanie grafickej karty sa pripája pomocou špeciálneho konektora na zadnej strane grafickej karty. Nie všetky grafické karty podporujú túto funkciu, preto je potrebné skontrolovať špecifikácie grafickej karty pred jej zakúpením alebo inštaláciou.
    1x 8 pin

    Rozmery

    Dĺžka grafickej karty

    do 240 mm

    Základne parametre

    Odporúčané využitie

    herné

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Maroš, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu

    Recenzie1

    100%
    (1x)
    Recenzie ASUS DUAL-RX6600XT-O8G sú nezávislým názorom zákazníkov, ktorí si tovar zakúpili v eshope Datacomp. Priemerné hodnotenie produktu podľa recenzií je 100%

    Overený zákazník

    Pridané: 17.3.2022

    100%

    Po viacerých Nvidia kartách som sa rozhodol vziať zase AMD kartu. A môžem povedať, že hoci som niekde získal, inde som stratil. Získal som neblikajúci Freesync, stratil som stabilitu ovládačov. To, že sa musím prispôsobovať niečomu novému, je už súčasť života. Karta ako taká je solídna - na svoju kompaktnosť ponúka slušný výkon pri nízkej spotrebe (cca 135W). Nevýhodou môže byť osekaná zbernica na x8, ale len na starších doskách - ak máte PCIE 4.0 alebo novú 5.0 na nových intel doskách, tak to ničomu nevadí, zato ak máte PCIE 3.0, v závislosti od hry to môžete pocítiť. Slabšia implementácia Ray Tracingu mi taktiež nevadí, technológia je stále v plienkach a hier s tým je taktiež stále málo, naviac pri hrách je podstatná hrateľnosť a nie grafický vzhľad. Hľadanie vhodného ovládača je ’zaujímavé’, pretože AMD vám pri vyhľadávaní ovládača na stránkach ponúkne buď Microsoftom otestovaný (označený "WHQL" ) starší ovládač, alebo najnovší "beta" ovládač. Žiaden zoznam všetkých dostupných ovládačov - a pritom je tam ovládačov viacero. Takže treba hľadať manuálne. Ešte mi žerie nervy AMD technológia SAM, aj keď nie kvôli grafike samotnej, ako kvôli doske. BIOS nastavený správne a SAM sa aj tak hlási v ovládači karty ako nedostupný. Podľa redditu musím flashnúť starší BIOS, nastaviť potrebné predvoľby a potom ho zase aktualizovať. Vo výsledku som ale spokojný. S ohľadom na to, že mám AMD zostavu a prešiel som si kalváriou v 2019 pri uvedení Zen 2, vedel som, do čoho idem a že to bude mať nedostatky.

    • Robí, čo má - zobrazuje obraz na monitore
    • Na svoj výkon kompaktné rozmery
    • Freesync, narozdiel od G-sync kompatibility od konkurencie, nebliká
    • Možnosť demontáže vetrákov pri poruche bez nutnosti rozoberať celú kartu.
    • Relatívne hlučná v záťaži, krivka otáčok je pomerne agresívna na to, že jadro dosahuje teploty 60-62°C
    • Manuálna regulácia limitovaná - nie je možné nastaviť otáčky pod 30%
    • Stabilita ovládačov - musíte si nájsť ten správny, pričom sa nemôžete spoliehať na tie, ktoré vám vypľuje AMD support. Aktuálny najstabilnejší je 22.2.1
    Notebooky