INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    Eurocase 300W, SFX zdroj, 8cm fan, 2xSATA, retail

    Eurocase 300W, SFX zdroj, 8cm fan, 2xSATA, retail
     

    -6%

    zľava
    zdroj do PC, SFX, 300 W, 80 Plus, 80 mm ventilátor, hĺbka zdroja 120 mmZobraziť viac

    skladom 

    30,80 €
    (ušetrite 1,91€)
    28,90 €
    24,08 € bez DPH
    Kód tovaru

    152521

    PN kód

    SFX-300

    Výrobca
    Záruka

    24 mesiacov

    Porovnať

    Popis produktu

    Eurocase 300W

    Napájací zdroj značky Eurocase formátu SFX s výkonom 300 W, aktívnym PFC (Power factor correction) a osadeným 80 mm ventilátor, ktorého otáčky sú ovládané termoreguláciou. Typická účinnosť tohto zdroja sa pohybuje na hodnotách cez 80%. Zdroj je vybavený elektronickými obvodmi, ktoré chránia zdroj v prípade preťaženia alebo skratu výstupu. Zdroj vyhovuje požiadavkám na elektrickú bezpečnosť, elektromagnetickú kompatibilitu (EMC) a splňuje aj ErP/EuP 2013.

    Technické parametre:

    Výkon:
    300 W
    Ventilátor:
    80 mm
    Vstupné napájanie:
    Napätie - 100-240V
    Frekvencia - 50-60Hz
    Vstupný prúd - 4-2A max
    Napájacie konektory:
    ATX 20+4pin 1x
    ATX12V 4pin 1x
    FDD 1x
    SATA 2x
    Molex 2x
    Rozmery:
    125 x 63.5 x 100 mm

    Stránky o produkte Eurocase 300W:

    http://www.eurocase.cz/

    Parametre

    Formát a výkon

    Formát zdroja

    Formát PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý určuje, či sa zdroj zmestí do počítačovej skrine a či je kompatibilný s ostatnými komponentmi. Najbežnejším formátom je ATX, ktorý má rozmery 150×86×140 mm (š×v×h). Existujú aj menšie formáty, ako napríklad TFX alebo SFX, ktoré sú vhodné pre mini alebo mediálne počítače. Pri výbere formátu PC zdroja je potrebné zohľadniť aj výkon, účinnosť a počet konektorov zdroja.
    SFX

    Výkon zdroja

    Výkon PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý ovplyvňuje výkonnosť a spoľahlivosť celého počítača. Zdroj dodáva elektrickú energiu jednotlivým komponentom PC a musí byť schopný pokryť ich maximálnu spotrebu.
    300 W

    Účinnosť zdroja

    Účinnosť zdroja vyjadruje pomer medzi dodanou a spotrebovanou elektrickou energiou. Čím je účinnosť vyššia, tým menej energie sa premieňa na teplo a tým nižšie sú prevádzkové náklady. Väčšina moderných PC zdrojov má účinnosť aspoň 80%, čo znamená, že zo 100 W spotrebovanej energie dodajú 80 W do počítača. Niektoré zdroje majú dokonca účinnosť vyššiu ako 90%, čo im zabezpečuje certifikát 80 Plus Gold alebo Platinum. Pri výbere PC zdroja by ste mali brať do úvahy nielen jeho výkon, ale aj jeho účinnosť, ktorá ovplyvňuje spotrebu, teplotu a hlučnosť vášho systému.
    80 Plus

    Hĺbka zdroja

    Hĺbka PC zdroja je dôležitý parameter, ktorý ovplyvňuje kompatibilitu zdroja s vašou počítačovou skriňou. Zdroje sa zvyčajne vyrábajú v štandardnej hĺbke 140 mm alebo 150 mm, ale existujú aj kratšie alebo dlhšie modely. Pri výbere zdroja si preto overte, akú maximálnu hĺbku zdroja podporuje vaša skriňa a či má dostatok priestoru pre pripojenie káblov .
    120 mm

    Chladenie

    Zero RPM mode

    Zero RPM mode je funkcia, ktorá umožňuje pc zdrojom vypnúť ventilátor pri nízkej záťaži. Tým sa znižuje hluk a spotreba energie. Zero RPM mode je vhodný pre tiché a úsporné počítače.
    nie

    Ventilátor chladenia

    Veľkosť použitého ventilátora v PC zdoji
    80 mm

    Konektory

    ATX (20+4pin)

    ATX (20+4pin) je štandardný konektor pre pripojenie zdroja k základnej doske počítača. Tento konektor sa skladá z 20-pinového a 4-pinového modulu, ktoré sa dajú spojiť alebo oddeliť podľa potreby. ATX (20+4pin) konektor umožňuje kompatibilitu so staršími aj novšími základnými doskami.
    1x

    Molex (4pin)

    Molex (4pin) je typ konektora, ktorý sa používa pri PC zdrojoch na pripojenie rôznych zariadení, ako sú pevné disky, optické mechaniky, ventilátory alebo osvetlenie. Molex (4pin) má štyri piny: dva pre 12 V napätie, jeden pre 5 V napätie a jeden pre zem. Molex (4pin) je starší štandard a postupne sa nahradzuje novšími konektormi, ako sú SATA alebo PCIe.
    2x

    SATA (15pin)

    SATA (15pin) je typ konektora, ktorý sa používa na pripojenie pevných diskov, optických mechaník a iných zariadení k zdroju napájania v počítačoch. SATA (15pin) konektor má 15 pinov, z ktorých 3 sú pre +3.3 V, 3 pre +5 V, 3 pre +12 V a 6 pre uzemnenie. SATA (15pin) konektor je menší a tenší ako starší molex (4pin) konektor a umožňuje lepšiu organizáciu káblov v skrini.
    2x

    Ostatné parametre

    Farba

    strieborná

    Sieťový vypínač

    Sietový vypínač je funkcia niektorých PC zdrojov, ktorá umožňuje zapnúť alebo vypnúť prívod elektrickej energie do zdroja. Táto funkcia je užitočná pre ochranu zdroja pred prenapätím alebo pre úsporu energie. Nie všetky PC zdroje majú sietový vypínač, preto je potrebné si pred kúpou overiť, či ho zdroj obsahuje.
    nie

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Gabriel, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu
    Notebooky