INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    Prusament PLA filament Prusa Galaxy Purple 1kg

    špičkový filament od Prusa
    tlačová struna PLA, priemer: 1,75 mm, hmotnosť: 1kgZobraziť viac

    aktuálne nedostupné

    31,20 €
    26,00 € bez DPH
    Kód tovaru

    372667

    Výrobca
    Záruka
    24 mesiacov
    Porovnať

    Alternatívy pre Prusament PLA filament Prusa Galaxy Purple 1kg

    Popis produktu

    Prusament PLA filament Prusa Galaxy Purple 1kg

    PLA má relatívne nízku teplotu topenia 175 stupňov Celzia. Na rozdiel od takzvaných reaktoplastových je možné PLA opakovane zahrievať cez jeho teplotu topenia s veľmi malou degradáciou materiálu. Je to tiež veľmi tvrdý, ale teda aj krehký materiál a akonáhle sa rozbije, často sa trieštia.

    PLA má ako každý iný materiál aj niekoľko slabých stránok. Vedľajší efekt nízke teploty topenia je nízka teplotná odolnosť, výtlačky začínajú strácať mechanickú pevnosť už pri teplotách nad 60 ° C.

    Kombinácia biologickej odbúrateľnosti a nízkej teplotnej odolnosti znamená, že výtlačky z PLA nie sú ideálne pre vonkajšie použitie, nehovoriac o nízkej odolnosti proti UV žiareniu. PLA je rozpustné iba v chemikáliách, ako je napríklad chloroform alebo horúci benzén. Pre spájanie niekoľkých výtlačkov dohromady je tak lepšie použiť lepidlo.

    Hoci je PLA biologicky odbúrateľný a pri kontakte s potravinami zdravotne nezávadný materiál, neodporúčame opakovane piť alebo jesť z vašich 3D výtlačkov. V malých trhlinách v povrchu, ktoré pri tlači vznikajú, sa totiž môžu v priebehu času množiť baktérie. Pri povrchových úpravách PLA je lepšie použiť brúsenie za mokra. Bez vody môže rýchlo dôjsť k zahriatiu plastu trením, ten sa miestami roztaví a sťaží sa tak jeho ďalší brúsenie.

    Technické parametre:

    Priemer: 1,75 mm
    Odporučana teplota trysky: 215°C
    Odporučana teplota podložky: 50 - 60°C

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Viktor, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu
    Notebooky