INFOLINKA0850 100 200

(9:00-18:00)

0
0,00

Košík

    Raise3D E2 CF

    3D tlač filamentov vystužených uhlíkovými vláknami
    3D FFF/FDM tlačiareň profi, tlačový priestor 330 x 240 x 240 mm, tlačový materiál PLA, ABS, HIPS, Nylon, TPU a iné bežné tlačové struny, rýchlosť tlače až 150mm/s, dotykový displej, WiFi, RJ45, USBZobraziť viac

    skladom 

    4 798,80 €
    3 999,00 € bez DPH
    Na splátky Quatro už od 275 €
    Leasing Grenke pre firmy
    Kód tovaru

    379338

    PN kód

    r3de2cf

    Výrobca
    Záruka
    24 mesiacov
    Porovnať

    Popis produktu

    Raise3D E2 CF

     

    E2CF je 3D tlačiareň IDEX (independent dual extruder) optimalizovaná pre 3D tlač filamentov vystužených uhlíkovými vláknami. Táto stolná 3D tlačiareň je vynikajúca na výrobu, prototypovanie a ďalšie.

    Vlákno vystužené uhlíkovými vláknami má nízku hustotu, vysokú pevnosť a je odolné voči korózii, statickej elektrine a vysokej teplote. Má potenciál pre širokú škálu aplikácií v odvetviach, ktoré potrebujú značný pomer pevnosti a hmotnosti vo svojich riešeniach, ako je letecký priemysel a automobilový svet. E2CF je odolný, užívateľsky prívetivý a stabilný počas prevádzky a poskytuje presné výtlačky.
     

    Trysky s vysokou životnosťou

    Nové trysky z karbidu kremíka majú vynikajúcu odolnosť proti opotrebeniu a tepelnú vodivosť, čo účinne zníži oder, ktorým je vlákno z kompozitného uhlíkového vlákna vystavené tryske pri tlači, vďaka čomu je tryska odolnejšia.
    *Dýzy vyrobené z iných materiálov vhodných na tlač filamentov z uhlíkových vlákien budú uvedené na trh v budúcnosti.

    Systém tlače s dvojitým priamym pohonom

    Ozubené kolesá sú vyrobené z ocele s vysokou tvrdosťou a boli tepelne spracované pre lepšiu odolnosť proti opotrebovaniu.
    S vlastným profilom zubov ozubeného kolesa je vlákno pevne držané na svojom mieste, aby sa zaistilo, že pri vytláčaní nekĺže. Sila systému je zvýšená, aby sa zabezpečila stabilita tlače.

    Navhrnuté na tlač filamentu vystuženého uhlíkovými vláknami

    E2CF sa perfektne spáruje s Raise3D Industrial PA12 CF Filamentom a jeho podporným materiálom. V budúcnosti bude pre E2CF k dispozícii viac vlákien vystužených uhlíkovými vláknami, ako napríklad Raise3D PPA CF, PET CF, PPS CF (s teplotou tlače medzi 280-300 °C). Neskôr budú pre E2CF k dispozícii aj vlákna tretích strán certifikované programom Raise3D Open Filament Program, ako napríklad BASF a LEHVOSS.
    *E2CF podporuje iba autorizované vlákna a profily tlače. Úplný zoznam nájdete v technickom liste alebo kontaktujte Raise3D.
    Raise3D Industrial PA12 CF Filament je vystužený krátkymi uhlíkovými vláknami a vykazuje vynikajúcu tuhosť a pevnosť, tepelnú odolnosť, nízku deformáciu a nízku absorpciu vody. Tento materiál má taktiž vynikajúci pomer pevnosti k hmotnosti a po žíhaní získa zlepšené mechanické vlastnosti a rozmerovú stabilitu, vďaka čomu je vhodný na nahradenie kovu pri výrobe určitých ľahkých komponentov.
     

    Podporuje filament RAISE3D Industrial PA12 CF

    Raise3D Industrial PA12 CF Support Filament je odtrhávací podporný materiál špeciálne vyvinutý pre kompozitné vlákna vystužené uhlíkovými vláknami. Počas procesu 3D tlače vytvára stabilnú nosnú štruktúru, ktorá poskytuje správnu priľnavosť k vytlačeným povrchom a pôsobí proti akejkoľvek tendencii k deformácii. Ako taký výrazne zlepšuje kvalitu povrchu prelisov a dutín tlačených predmetov. Po dokončení tlače je možné nosnú konštrukciu ľahko odstrániť alebo odlomiť od tlačených častí. Tento nosný materiál vykazuje širokú kompatibilitu s mnohými vysokovýkonnými kompozitnými vláknami vystuženými uhlíkovými vláknami a je cenovo efektívnejší v porovnaní s nosným materiálom rozpustným vo vode.

    Sušiaci box RAISE3D filament

    Vstavané závesné podnosy sa používajú na umiestnenie vlákna a umožňujú plynulejšie ťahanie materiálu. Keď sú zatvorené, môžu účinne zabrániť prachu a vlhkosti ktorá ovplyvňuje materiál po dobu až 30 dní*.

    Softvér IdeaMaker s predvolenými profilmi 

    E2CF má profily na sliceovanie (krájanie), ktoré boli opakovane testované a overené našimi inžiniermi v aplikácii ideaMaker. Pred tlačou nie je potrebné upravovať parametre. Vychutnajte si jednoduchú a kvalitnú tlač.
    Rovnako ako ostatné produkty Raise3D, E2CF môže vykonávať hromadnú výrobu a inteligentnú správu pomocou ideaMaker ako základného softvérového riešenia.

    Oblasť aplikovania uhlíkových vlákien

    Kompozitné materiály z uhlíkových vlákien majú mnoho aplikácií, vrátane funkčných prototypov, letectva, automobilového priemyslu, medicíny, športového vybavenia, stavebného inžinierstva, elektroniky a ďalších oblastí. Má tiež  ďalší  potenciál pre rôzne použitia, ako sú prípravky v mechanickej dielni, protetika a prispôsobené rámy bicyklov. 

    Čo je IDEX a prečo je dôležitý?

    E2CF je 3D tlačiareň IDEX. IDEX je skratka pre nezávislé duálne extrudéry, čo znamená, že extrudéry môžu počas tlače pracovať nezávisle od seba pozdĺž rovnakej osi a vykonávať pokročilejšie funkcie.
    S IDEX môže jeden extrudér zostať nehybný a bokom, zatiaľ čo druhý extrudér tlačí model, čím sa minimalizuje riziko, že dýza na nehybnom extrudéri zasahuje do tlačovej úlohy počas tlače s dvojitým alebo jednoduchým vytláčaním.

    Režim zrkadlenia a duplikačný režim

    IDEX môže vykonávať dve špecializované funkcie, Mirror Mode a Duplication Mode.
     

    • Mirror Mode vytlačí model a inverznú stranu toho istého modelu súčasne. Je to pohodlné, pretože šetrí námahu pri vytváraní dodatočného súboru návrhu pre inverzný model a šetrí čas navyše, ktorý zvyčajne strávite pri samostatnej tlači inverzného modelu.
    • Režim duplikácie je synchronizovaná tlač, čo znamená, že používa oba extrudéry na tlač modelu a presnú kópiu tohto modelu súčasne. Môže zdvojnásobiť výrobnú kapacitu v rovnakom časovom rámci.

    Pohodlné a dôležité funkcie 

    Tlačové hlavy Easy Swap sú pohodlnou funkciou tlačiarne E2CF. Tieto tlačové hlavy sa dajú ľahko vybrať, čo uľahčuje výmenu tlačovej hlavy za inú. Existuje množstvo dôvodov, prečo je potrebná výmena tlačových hláv, napríklad použitie inej tlačovej hlavy s inou tryskou.
    Akékoľvek náhradné tlačové hlavy Easy Swap možno jednoducho pripraviť s tvrdenými tryskami a tryskami rôznych veľkostí, ako sú trysky 0,4, 0,6 a 0,8, ktoré sa v niekoľkých krokoch vymenia a vrátia sa k tlači.

    Obnova pri strate energie

    Výpadok napájania alebo výpadok vlákna (keď sa vlákno minie) môže spôsobiť stratu tlačovej úlohy, ak k nim dôjde uprostred procesu 3D tlače. Avšak E2CF má na svojich extrudéroch snímač vybiehania vlákna, ktorý vás upozorní, keď sa vlákno čoskoro minie, a uloží tlačovú úlohu. Má tiež funkciu straty napájania, ktorá ukladá stav tlače v prípade výpadku napájania a po obnovení napájania môže pokračovať v tlači od rovnakého bodu.

    Vylepšená presnosť kalibrácie

    Nový pomocný proces bol vyvinutý špeciálne pre materiály vystužené vláknami, aby sa zlepšila presnosť kalibrácie výšky trysky, priľnavosť podpory a tlač prvej vrstvy.

    Celokovový rám

    Kvalitná 3D tlač pochádza z kvalitných 3D tlačiarní. Stolná 3D tlačiareň E2CF využíva celokovový rám na vytvorenie špecifického pohybového systému, ktorý umožňuje stroju hladko kĺzať pri tlači. Tento pohybový systém pracuje s presným polohovaním, aby sa zabezpečilo, že 3D tlačové úlohy budú čo najpresnejšie.

    Automatická detekcia otvorenia dvierok

    Ďalšou bezpečnostnou funkciou E2CF je, že dokáže automaticky rozpoznať otvorenie dvierok a okamžite pozastaví tlač.

    7" dotykový plnefarebný displej

    Táto profesionálna 3D tlačiareň je vybavená aj 7-palcovou dotykovou obrazovkou, ktorá používateľom umožňuje priamu interakciu s tlačiarňou. Dotyková obrazovka tiež poskytuje asistenciu na obrazovke a výber vizuálnych modelov na zjednodušenie ovládania a monitorovania 3D tlačiarne a procesu 3D tlače. Nakoniec, rovnako ako všetky 3D tlačiarne Raise3D, aj E2CF je kompatibilná s ideaMaker, programom na 3D rezanie, a RaiseCloud, cloudovou platformou na správu 3D tlače.

    Technické parametre

    Displej zariadenia:
    7" plne farebný dotykový displej s prívetivým užívateľským rozhraním
    (1024 x 600)

    Technológia tlače:
    FFF (fused filament fabrication)

    Veľkosť tlače:
    330 x 240 x 240 mm

    Priemer dýzy:
    (štandardný 0,4 mm)
    0,6 mm - 0,8 mm
    Presnosť tlače na osy Z/XY
    • Z 0.00125 mm
    • X/Y 0.0125mm
    Rýchlosť tlače:
    30 do 150 mm/s (odporúčaná rýchlosť: 60mm/s)
    Priemer tlačovej struny:
    1,75 mm


    Počet dýz: 2 (IDEX nezávisle fungujúce)
    Teplota dýzy: <300 ° C
    Teplota pracovnej podložky: <110 ° C (vyberateľná flexibilná BuildTak)


    Pracovný režim:
    • online USB
    • SD karta
    • WiFi
    • LAN
    • živá kamera
    Formát súboru pre tlač:
    • STL
    • OBJ
    • 3MF
    • OLTP
    Tlačový softvér:
    IdeaMaker

    Tlačový materiál:
    • PLA
    • ABS
    • HIPS
    • PP
    • PET-G
    • NYLON
    • PA12
    • PA12 CF
    • FLEX
    • TPU
    • TPE
    • Bronze
    • drevo
    • Carbon
    • iné bežné tlačové struny

     

    Stránky o produkte Raise3D E2 CF:

    www.raise3d.com

    Parametre

    Tlačiarne

    Typ zariadenia

    tlačiareň

    WiFi pripojenie

    áno

    LAN (RJ45) pripojenie

    áno

    USB host

    áno

    OPÝTAJTE SA PORADCU

    Datacomp poradca

    Produkt manažér:

    Viktor, Datacomp

    Zaslať otázku k produktu
    Notebooky